Hei, olen Johanna – Taikurin apulainen. Nainen, joka asuu perheineen Järvenpäässä.

Työhistoria

Olen aloittanut työurani vähittäiskaupassa. Asiakaspalveluvuosia kertyi yli 15 erilaisissa kaupan tehtävissä kassalta aina osastonhoitajaksi saakka. Siirryin kaupasta toimistotyöhön vuonna 2001. Toimiston eri tehtävät ovat kuljettaneet minut 20 vuoden aikana toimistosihteeristä projektipäälliköksi.

Koulutus ja oppiminen

Vähittäiskaupan eri tehtävät opettivat minulle paljon asiakaspalvelusta, kustannustehokkuudesta, ennakoinnista ja priorisoinnista. Opiskelin peruskoulun ja muutaman lukiovuoden jälkeen kodinhoitajaksi. 90-luvun laman vuoksi en siirtynyt koulutusta vastaavaan työhön, vaan vaihdoin osa-aikaisesta täysipäiväisesti kaupan tehtäviin.

Siirtyessäni toimistotöihin suoritin työn ohessa merkonomiopinnot 2004-2006. Kurssikavereiden houkuttelemana jatkoin vielä tradenomiopinnot siihen perään 2006-2008 – työn ohella molemmat tutkinnot. Opinnot työn ohessa saivat jatkoa, kun 2018-2019 suoritin johtamisen erikoisammattitutkinnon. Uuden edessä olin heti 2020, kun suoritin ammattijärjestäjän opinnot, valmistuen marraskuussa 2020.

Intohimona järjestys

Minua voi kuvata järjestelmälliseksi ihmiseksi. Nautin siitä, että elämä ei ole kaaosta. Kotini on järjestyksessä ja siisti, sillä rakastan siivoamista. Kun paperit on järjestyksessä, minulla on levollinen olo. Ei tule ikäviä yllätyksiä ja löydän tarvitsemani paperin helposti, tietäen, missä mitäkin on. Kun likapyykki on järjestyksessä, myös muut perheenjäsenet selviävät pyykkäyksestä ja lempivaate löytyy todennäköisimmin puhtaana. Silitän myös kaikki silitystä kaipaavat vaatteet heti pesun jälkeen – tällä tavoin toimiessa rypyt eivät parkkeeraa kankaaseen ja vaatteet ovat heti käyttövalmiina pesusta tultuaan. Kaiken kodin tavaran suhteen on mahdollista pitää yllä järjestys, kun tavaraa on vain tarpeellinen määrä. Tarpeettomista tavaroista kannattaa luopua hallitusti – kuunnellen omia tarpeita.